En lätt och skön dessert som tillagas av skalade persikor. Persikorna delas, fylls med en god blandning och bakas i ugnen. Friskt och gott!
Ingredienser
4 riktigt stora persikor
Fyllning
25 g smör eller margarin
2 msk brun farin
1 litet ägg
1 dl riven mandelmassa eller grovt krossade mandelkakor
2 msk apelsinjuice
Instruktioner
- Koka upp litet vatten i en kastrull och doppa persikorna i det kokande vattnet 1 minut. Dra av skalet, halvera persikorna och kärna ur dem.
- Blanda samman matfett och farin till en lös massa. Blanda ned äggulan, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den. Blanda riven mandelmassa eller krossade kakor med juice. Rör ned detta i äggsmeten och lägg fyllningen i persikohalvorna.
- Ställ persikorna på ett smort, ugnssäkert fat. Välj ett fat som du sedan kan sätta direkt på bordet. Häll några msk vatten i fatet och baka i 175° ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
- Servera persikorna med vispad grädde, glass eller crème fraîche.
Liknande recept
Kommentarer (0)