Dukanvänligt.
Ingredienser
2 stora zucchini
1 gul lök
400 g köttfärs
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 tsk äppelcidervinäger
400 g svarta bönor på burk
150 g fetaost light
2 dl riven ost light
Salt
Peppar
Spiskummin
Koriander
Oregano
Instruktioner
- Skölj squashen och dela på längden. Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter.
- Låt löken mjukna i olivolja i en stekpanna. Ha ner köttfärs, sambal oelek, pressad vitlök och äppelcidervinäger. Stek tills köttfärsen fått lite färg. Ställ åt sidan och låt svalna. Skölj svarta bönor och vänd ner i köttfärsen. Smula ner fetaosten, krydda, blanda allt och klicka upp i squashen. Ställ in i 225°C i cirka 15-20 minuter. Tag ut och strössla riven ost över. Ställ in ytterligare 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...