Fyllda zucchini i ugn

Dukanvänligt.

Ingredienser

  • 2 stora zucchini
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 400 g svarta bönor på burk
  • 150 g fetaost light
  • 2 dl riven ost light
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Koriander
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Skölj squashen och dela på längden. Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter.
    2. Låt löken mjukna i olivolja i en stekpanna. Ha ner köttfärs, sambal oelek, pressad vitlök och äppelcidervinäger. Stek tills köttfärsen fått lite färg. Ställ åt sidan och låt svalna. Skölj svarta bönor och vänd ner i köttfärsen. Smula ner fetaosten, krydda, blanda allt och klicka upp i squashen. Ställ in i 225°C i cirka 15-20 minuter. Tag ut och strössla riven ost över. Ställ in ytterligare 5 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben