Fyllda zucchini

Serverar: 6-10 portioner

Perfekt på buffén eller som plockmat.

Ingredienser

  • 3 zucchini, ca 900 g
  • Smör
  • 100 g rökt skinka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g Keso cottage cheese, naturell
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär zucchinin i 2 cm tjocka skivor. Gröp ur mitten av zucchinin med en liten vass kniv och lägg det åt sidan. Lägg skivorna på ett stort, väl smort ugnssäkert fat. Stek dem i mitten av ugnen ca 5 min på varje sida.
    3. Finhacka under tiden zucchinikött, skinka och vitlök. Fräs zucchinikött, skinka och vitlök några minuter i lite smör i en stekpanna. Häll upp det i en skål. Rör i cottage cheese, timjan, salt och peppar.
    4. Ta ut zucchiniskivorna ur ugnen och fyll dem med röran. Strö över ströbröd och stek i ugnen ytterligare ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben