Fyllda pitabröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Plockmat är alltid mysigt, och det här brukar även barnen uppskatta.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja
  • 400-500 g köttfärs eller lammfärs
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl vatten eller buljong
  • 3 msk tomatpuré
  • Tillbehör
  • Pitabröd
  • Skivade bananer
  • Mango chutney
  • Kokos
  • Salladsblad
  • Jordnötter
  • Hackad gurka
  • Skivade tomater
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja, lägg i färsen och finfördela den med en gaffel. Stek färsen så att den får färg, rör i curry och kanel och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten eller buljong, smaksätt med tomatpuré och låt färsen puttra under lock ca 10 minuter. Servera med uppvärmda pitabröd och tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben