Fyllda rulader med gräddsås

Tid: 1 timme 20 minuter

Lövbiff är gott som det är, men kan med fördel piffas till med en god fyllning av senap och pepparrot.

Ingredienser

  • 8 lövbiffar
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 2-3 msk färskriven pepparrot
  • 1 stor gul lök
  • 1 pkt bacon ca 8 skivor
  • salt o peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 2 dl grädde
  • svartvinbärsgelé
  • 1-2 tsk majsstärkelse
  • Garnering
  • persilja
  • purjolök
  • Servering
  • svartvinbärsgelé
  • kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Lägg lövbiffarna på skärbrädan. Bre senap över köttet. Skiva löken tunt och riv pepparroten. Fördela sedan pepparrot och lök över lövbiffarna. Rulla ihop och vira en baconskiva runt varje rulad. Krydda med salt och peppar. Stek ruladerna gyllene bruna runtom i en panna. Häll på vin och buljong. Lägg ett lock över, eller täck med aluminiumfolie och låt småputtra i ca. en timme.
    2. Plocka upp ruladerna. Häll grädden i pannan, och låt koka i ca. 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och en klick svartvinsbärsgelé. Red såsen med majsstärkelse utrört i vatten.
    3. Lägg i ruladerna igen och låt allt bli varmt. Garnera med persilja och tunnskuren purjolök. Servera med gelé och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben