Fyllda scones

Serverar: 8 portioner

En härlig macka - fyll brödet med rökt skinka, keso och fransk senap - sen in i ugnen och grädda.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning
  • 75 g rökt skinka
  • 250 g keso naturell
  • 1 tsk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och rör ihop till en deg.
    2. Skär skinkan i strimlor. Rör ihop skinka, Keso och senap.
    3. Dela degen i 4 delar på mjölad bänk. Platta med mjölad hand eller kavla ut varje del till tunna, runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg 2 degkakor på bakplåtspapper på en plåt och markera varje kaka korsvis i 4 delar. Lägg en klicka fyllning på varje fjärdedel på dessa 2 kakor. Lägg de andra kakorna ovanpå som lock och tryck ihop runt kanterna. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Bryt isär och servera dem samma dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 21 mars 2009

    Inte dumt alls - absolut godast direkt från ugnen, men går att äta kalla också. Jag strödde på lite riven ost innan jag skickade in dem i ugnen - det är alltid gott...

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben