Fyllda snäckor med svamp och räkor

Serverar: 4 portioner

Stora, italienska pastasnäckor fungerar här som form till en fräsch fyllning. Gör många, för de här smarriga munsbitarna kan gästerna inte få nog av!

Ingredienser

  • 3 salladslökar
  • 1 zucchini
  • 250 g champinjoner
  • 1 knippe dill
  • 200 g kokta skalade räkor
  • 30 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 300 g stora pastasnäckor
  • ½ tsk vetemjöl
  • 1 ½ dl fiskbuljong
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 kvistar citrontimjan
  • 50 g lätt färskost med örter
  • 125 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Förbered först fyllningen. Skölj, ansa och hacka salladslöken. Ansa och tärna zucchinin. Ansa och tärna champinjonerna. Hacka dillvipporna fint. Låt räkorna rinna av.
    2. Hetta upp ½ av smöret i en teflonstekpanna, lägg i salladslöken och fräs den tills den mjuknar. Lägg i zucchinen och svampen och fräs 5 min under omrörning. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar och rör ner dillen. Ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnen på 200ºC. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan enl paketets anvisningar. Smörj en stor form med smör och lägg i pastasäckorna med öppningen uppåt. Fyll snäckorna med räkblandningen.
    4. Hetta upp resten av smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa ner fiskbuljong och vin lite i taget till en jämn sås. Låt sjuda sakta 5 min.
    5. Ta av timjanbladen från kvistarna och rör ner citrontimjan och färskost i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
    6. tärna mozzarellan fint och fördela tärningarna på de fyllda snäckorna. Häll såsen över snäckorna, ställ in i ugnen och gratinera 10ä15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben