Fyllda snäckor med svamp och räkor
Stora, italienska pastasnäckor fungerar här som form till en fräsch fyllning.
Gör många, för de här smarriga munsbitarna kan gästerna inte få nog av!
Ingredienser
3 salladslökar
1 zucchini
250 g champinjoner
1 knippe dill
200 g kokta skalade räkor
30 g smör
Salt
Svartpeppar
300 g stora pastasnäckor
½ tsk vetemjöl
1 ½ dl fiskbuljong
½ dl torrt vitt vin
2 kvistar citrontimjan
50 g lätt färskost med örter
125 g mozzarella
Instruktioner
- Förbered först fyllningen. Skölj, ansa och hacka salladslöken. Ansa och tärna zucchinin. Ansa och tärna champinjonerna. Hacka dillvipporna fint. Låt räkorna rinna av.
- Hetta upp ½ av smöret i en teflonstekpanna, lägg i salladslöken och fräs den tills den mjuknar. Lägg i zucchinen och svampen och fräs 5 min under omrörning. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar och rör ner dillen. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200ºC. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastan enl paketets anvisningar. Smörj en stor form med smör och lägg i pastasäckorna med öppningen uppåt. Fyll snäckorna med räkblandningen.
- Hetta upp resten av smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa ner fiskbuljong och vin lite i taget till en jämn sås. Låt sjuda sakta 5 min.
- Ta av timjanbladen från kvistarna och rör ner citrontimjan och färskost i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
- tärna mozzarellan fint och fördela tärningarna på de fyllda snäckorna. Häll såsen över snäckorna, ställ in i ugnen och gratinera 10ä15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)