Fyllig potatis och dragonsoppa

Serverar: 4 portioner

Ät soppan kall med tärnad paprika och räkor eller ringla över lite grädde och dekorera med en dragonkvist.

Ingredienser

  • ½ kg Svegro mos potatis, skalad och tärnad
  • ½ kg purjolök, skivad
  • 1½ liter grönsaksbuljong
  • 1½ dl Svegro färsk fransk dragon, repad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisen och purjolöken i en kastrull och häll över buljongen.
    2. Koka upp soppan under lock och låt koka tills potatisen och purjolöken har mjuknat.
    3. Ta av kastrullen och tillsätt dragonen, mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben