Fyra sorters ischoklad

Serverar: 48 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Lite olika sorter är bra att ha så att ischokladen inte blir enformig. Bra att ha till jul.

Ingredienser

  • 200 gram choklad
  • 100 gram kokosfett
  • 2 msk russin
  • Rivet skal av en ½ apelsin
  • 1 msk starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitaroch låt den smälta över sjudande vattenbad. Se till att ingen vatten ånga kommer ner i chokladen, då blir den grynig. 2.Smält kokosfettet och låt det svalna. Blanda kokosfettet med den smälta chokladen, lite i taget. Rör kraftigt hea tiden. 3. Klicka ut smet i 12 aluminiumformar. 4.Lägg russin i 12 andra formar och fyll på med choklad. 5. Dela den återstående smeten i två lika delar. 6. Tillsätt rivet apelsinskal i den ena och kaffe i den andra. 7. Fyll 12 formar med apelsinchoklad och 12 formar med kaffechoklad. 8. Låt ischokladen stå c:a 1tim i kylen eller tills den har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben