Fyrflätat matbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Ett busenkelt och gott matbröd.

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 1 dl matolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 5 dl ljummet vatten
  • 7-8 dl vetemjöl
  • sesamfrö alt. vallmofrö
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen är löst. Tillsätt resten av vattnet, salt sockret, oljan samt vetemjöl. Blanda ingredienserna tills degen släpper från bunken. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Kavla ut till fyra lika långa rullar som din bakplåt. Fläta till en fyrfläta. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö på antingen vallmofrö eller sesamfrö. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter i 175 grader(150 grader i varmluftsugn) tills brödet fått en gyllenbrunfärg, ca 20 minuter beroende på ugn. Låt svalna på ett galler utan duk.

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4
    1 h 30 min
    3
    5
    1 h 30 min
    18-24
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben