Gärdets laxpudding

Serverar: 4 portioner

Jättegod!

Ingredienser

  • 300 g rimmad lax
  • 1 kilo potatis (8-10 st)
  • 1 stor purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skär potatis och lax i tunna skivor. Skiva löken tunt och hacka dillen grovt och varva allt tillsammans i en smörad, ugnssäker form. Börja med ett lager potatis i botten och avsluta med ett lager potatis på toppen!
    3. Vispa ihop ägg och mjölk med lite vitpeppar och häll över blandningen. Grädda ca 1 timme i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben