Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klytpotatis

Serverar: 4 portioner

Alternativa fyllningar: 1. Selleri och ädelost. 2. Skinka, basilika, svamp. 3. Ansjovis, lök, persilja.

Ingredienser

  • Lövbiff (innanlår 1 cm) 4.0 skivor
  • Gul lök (hackad) 1.0 styck
  • Senap (stark) 2.0 msk
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Tillbehör
  • Potatis 0.8 kilo
  • Tomater 4.0 styck
  • Lök (gul, silver e.d.) 0.5 styck
  • Olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt. Droppa över lite matolja och salta lätt. Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.
    3. Sallad: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna. Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.
    4. Förbered: Platta ut biffarna mellan smörpapper eller plastfolie. Finhacka lök och blanda med senap. Fördela på biffarna och vik dem dubbelt. Tryck till kanterna. Salta och peppra.
    5. Kött: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben