En luftig fromage är perfekt avslutning på middagen så här års när vi gärna äter lite tyngre huvudrätter.
Ingredienser
4 clementiner
3 gelatinblad
2 ägg
1 dl socker
2 dl vispgrädde
Garnering
Skurna clementinklyftor
Små blad av mynta eller citronmeliss
Instruktioner
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Pressa juicen ur clementinerna i en liten kastrull och värm den. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna helt- men inte stelna.
Dela äggen. Vispa äggvitorna styva med hälften av sockret och lägg i separat skål. Vispa sedan gulorna med det resterande sockret och den helt svala juice-gelatinblandningen.
Rengör elvispen noga och vispa grädden till samma tjocklek som äggvitorna. Vänd nu samman de tre olika blandningarna och fördela i portionsglas.
Kyl i ett par timmar, ca 3 innan servering.
Toppa med clementinklyftor och mynta eller citronmelissblad.