Gammaldags clementinfromage

Serverar: 4-5 portioner

En luftig fromage är perfekt avslutning på middagen så här års när vi gärna äter lite tyngre huvudrätter.

Ingredienser

  • 4 clementiner
  • 3 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Skurna clementinklyftor
  • Små blad av mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Pressa juicen ur clementinerna i en liten kastrull och värm den. Ta upp gelatinbladen och smält dem i juicen under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna helt- men inte stelna.
    2. Dela äggen. Vispa äggvitorna styva med hälften av sockret och lägg i separat skål. Vispa sedan gulorna med det resterande sockret och den helt svala juice-gelatinblandningen.
    3. Rengör elvispen noga och vispa grädden till samma tjocklek som äggvitorna. Vänd nu samman de tre olika blandningarna och fördela i portionsglas. Kyl i ett par timmar, ca 3 innan servering.
    4. Toppa med clementinklyftor och mynta eller citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben