Gammaldags fruktkräm

Serverar: 4-5 portioner

Krämen är lättlagad och smakar gott både som mellanmål och dessert.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • Ca 20 torkade aprikoser
  • Ca 20 torkade katrinplommon
  • 1-2 syrliga äpplen
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 msk potatismjöl
  • Söta skorpor och gräddmjölk till servering
  • Instruktioner

    Lägg aprikoserna och katrinplommonen i en kastrull med vatten. Låt stå på svag värme i 10 minuter, klipp sedan aprikoserna i bitar. Koka frukten igen ca 10 minuter. Skala och tärna äpplena och lägg ner tillsammans med sockret och kanelstången. Låt koka tills äpplena mjuknat lite och smaka av ev. med mer socker. Ta bort kanelstången. (Inte nödvändigt att ha med kanelstången). Rör ut potatismjölet i ½ dl vatten, häll ner i krämen och låt koka upp igen medan du rör om i botten. Häll upp i en skål, strö en aning socker över och låt svalna. Servera med söta småskorpor och gräddmjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben