Gammaldags jordgubbspaj

Serverar: 8 portioner

Låt dena krämiga paj med härliga jordgubbr bli en värdig avslutning på nästa middagsbjudning.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • ½ dl keso, naturell
  • 1 krm salt
  • ½ tsk strösocker
  • 2 krm bakpulver
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 liter jordgubbar, färska eller djupfrysta
  • ½ dl strösocker
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen mellan plastfolie, tryck sedan fast degen i en smord pajform. Ställ in i kylen 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Nagga degen och grädda mitt i ugnen 20-30 minuter tills den har fått vacker färg. Låt svalna.
    3. Halvera hälften av jordgubbarna och ställ undan. Hacka resten av jordgubbarna.
    4. Blanda samman socker och maizenamjöl i en kastrull. Tillsätt lite vatten i taget, sedan de hackade jordgubbarna och citronsaften. Låt allt få ett uppkok under omrörning. Låt kallna i kylen.
    5. Bred ut fyllningen i pajskalet och garnera med jordgubbarna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben