Gammaldags korintkaka

En riktigt god och klassisk korintkaka med fin smak av citron. En kaka som bör ligga till sig lite - så baka den i god till innan jul!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl korinter
  • Rivet skal av en citron
  • 0,75 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk bakpulver
  • (Garnering 75 -100g mörk blockchoklad)
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker fluffigt.
    2. Tillsätt äggen ett i taget.
    3. Skrubba citronen och riv av skalet fint.
    4. Rör ihop bakpulver, mjöl och citronskal. Blanda samman med smörsockerblandningen. Skölj korinterna i varmt vatten och låt dem rinna av lite innan även de rörs i.
    5. Smörj en 1,5 liters form och ströa med skorpsmulor eller mannagryn.
    6. Grädda i 150 grader i ungefär en och en halv timme.
    7. Om du vill garnera kakan med blockchoklad: lägg ut bitar av blockchoklad på den varma kakan. Om det behövs för att smälta chokladen kan man stoppa in kakan ytterligare någon minut i ugnen. Sprid ut med en gaffel. Gaffeln kan även användas för att göra mönster i den mjuka chokladen. Låt svalna på galler.
    8. Lagra kakan svalt i en vecka så att smakerna i den hinner mogna fram ordentligt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben