Gammaldags kristyränglar

Serverar: 10-12 portioner

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 5 dl florsocker
  • 2-3 droppar ättiksprit
  • Guldtråd eller annan tråd
  • Smörpapper
  • Bokmärken
  • Instruktioner

    1. Rita runda eller ovala ”medaljonger” på smörpapper och lägg en tråd i varje att hänga dem i.
    2. Vispa äggvitan med ättikspriten och florsockret tills den blir riktigt trögflytande. Häll över den i en strut, som man klippt hål i spetsen på, gärna lite ”taggigt”. Har man en tygstrut med munstycke är det förstås allra bäst.
    3. Spritsa slätt i mitten och lägg på ett bokmärke. Spritsa sedan en tjock ram runt bokmärket och se till att tråden täcks ordentligt. Låt medaljongerna torka över natten. Känn att de är helt torra innan de lossas från smörpapperet.
    4. Häng upp i julgranen när det är så dags!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben