Gammaldags skånsk jästpannkaka

Serverar: 4 portioner

En riktigt gammal efterrätt som med fördel serveras med klarbärssylt och en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 bit jäst, stor som två sockerbitar
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Värm 1 dl av mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Tillsätt ägget och resten av mjölken. Blanda i vetemjöl, socker och kardemumma.
    2. Jäs smeten ca 1 timme. Det bubblar på ytan när den är färdig.
    3. Stek pannkakorna i smör. Serveras helst nygräddade.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (2)

    Gillsan 4 augusti 2008

    Gjorde den här i går. det var gott. så jag sparar receptet och gör den igen. 5 +

    Adnil88 27 mars 2011

    Riktigt goda jästpannkakor må jag säga! :) Fast av gamla farmor så har jag lärt mig att äta dem med strösocker och sirap på istället ! Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben