Gårdebys chokladkaka

Serverar: 7-9 portioner

Tid: 1 timme

En smarrig chokladkaka till kaffet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt kakao, vaniljsocker och mjölk. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ned det i smeten omväxlande med det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda kakan längst ner i ugnen på 175 grader i ca. 40-45 minuter eller tills kakan känns torr.
    2. Glasyr: Smält smöret och rör ner de andra ingredienserna till en jämn smet och låt massan koka i några minuter. Häll på den varma såsen på den ljumna kakan och dekorera med strössel eller kokos.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben