Inlagd ingefära. Gott tillbehör till sushi, men även till en stekt eller grillad köttbit.
Ingredienser
Ca 100 g färsk ingefära
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl strösocker
1 tsk salt
Instruktioner
- Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt, ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt.
- Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
- Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
- Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Tack för detta recept. Jag ska pröva detta! :)
Gör efter ett liknande recept och kan intyga att det är helt perfekt! Käkar ingefäran både till mat och som godis =D
Jättegott! Kanske den håller sig länge, men det kommer vi aldrig att få veta, för den går åt DIREKT.
Jättegott. Kanske är hållbarheten god, men det lär vi aldrig märka. Den går åt direkt.
Verkar jag tjatig!