Gari

Inlagd ingefära. Gott tillbehör till sushi, men även till en stekt eller grillad köttbit.

Ingredienser

  • Ca 100 g färsk ingefära
  • 5 dl vatten
  • 1 dl risvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt, ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt.
    2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
    3. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
    4. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Aems 27 januari 2009

    Tack för detta recept. Jag ska pröva detta! :)

    hawkeye82 23 april 2010

    Gör efter ett liknande recept och kan intyga att det är helt perfekt! Käkar ingefäran både till mat och som godis =D

    mafia 8 juli 2012

    Jättegott! Kanske den håller sig länge, men det kommer vi aldrig att få veta, för den går åt DIREKT.

    mafia 8 juli 2012

    Jättegott. Kanske är hållbarheten god, men det lär vi aldrig märka. Den går åt direkt.

    mafia 8 juli 2012

    Verkar jag tjatig!

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben