Räkor i salladsknyte

Serverar: 4 portioner

Många ingredienser och mycket att blanda. MEN värt besväret - Supergott

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor, ca 650 g oskalade
  • Dressing
  • 1½ msk japansk soja
  • ½ msk vinäger, t ex risvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk svarta eller rostade sesamfrö
  • 1 dl crème fraiche
  • 1½ msk strimlad gari (inlagd ingefära)
  • ½ –1 msk wasabi
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 5 dl salladsskott eller böngroddar
  • 4 blad isbergsallad som salladsskålar
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till dressingen. Rör crème fraiche, ingefära, wasabi och gräslök till en slät crème. Blanda räkor och salladsskott med dressingen. Fyll salladsbladen med räkorna och toppa med crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben