Generös banan och koladröm

Serverar: 4 portioner

Lyxfika - de muffins som blir över går lätt åt som fika eller kan läggas i frysen för senare tillfälle.

Ingredienser

  • Bananmuffins
  • 200 g Milda mat och bakmargarin
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 små bananer
  • GB Gräddglass Klassisk Vanilj
  • Stekta bananer
  • 2 bananer
  • 2 msk farinsocker
  • ½ msk kanel
  • 2 msk flytande margarin, t ex Milda Culinesse
  • Instruktioner

    1. Bananmuffins: Sätt ugnen på 225°C.
    2. Vispa margarin och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten tillsammans med vattnet. Skiva ner bananerna i smeten och rör om.
    3. Klicka ut smeten i 12 stora formar eller 24 små. Grädda stora muffins i 15-20 minuter och små i 10-12 minuter.
    4. De muffins som blir över går lätt åt som fika eller kan läggas i frysen för senare tillfälle.
    5. Stekta bananer: Dela bananerna i mitten och sedan på längden så det blir 4 delar per banan.
    6. Blanda farinsocker och kanel, vänd bananerna i detta. Stek bananerna på medelvärme ca: 2-3 minuter på varje sida.
    7. Servera med en skopa eller två av GB Gräddglass Klassisk Vanilj och ringla kolasås, t.ex O´hoj över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben