Getaostlax med soltorkad tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Festlig och lättlagad.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax. ca 600 g
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Osttäcke
  • 200 g getost
  • 50 g soltorkad tomat
  • 1 äggula
  • 1 dl pumpafrön
  • Rosmarinpotatis
  • 1 kg små potatisar, t ex delikatespotatis
  • 3 msk olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 knippe rosmarinkvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg de små potatisarna på ett ugssäkert fat och blanda dem med olja, salt och rosmarinkvistar. Ställ in fatet i 200 grader ca 35 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    2. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Täck faten med aluminiumfolie och ställ in brevid potatisen i 200 grader i 10 minuter.
    3. Mosa osten och blanda med tomatern i småbitar, äggulan och pumpafrön. Bred oströran på fisken och ställ den i ytterligare 15 minuter.
    4. Servera med potatisen, bladspenat och sockerärter.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lisa66 22 november 2011

    Det här har blivit mitt nya favoritlaxrecept! Jag har dock inte prövat potatisen utan bara själva laxen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben