Getost-, valnöt - och spenatpaj

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod paj med en krämig konsistens och med många smaker!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 0,5 dl sesamfrön
  • Fyllning
  • 200 g färsk babyspenat
  • 1 gul lök, skalad och fint hackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och fint hackad
  • 200 g mjuk getost, smulad
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • Äggstanning
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör samman i en matberedare. Tryck ut i en pajform och förgrädda på 225 grader i 15 - 20 minuter.
    2. Fräs spenat, lök och vitlök med smör i en stekpanna tills det sjunkit samman. Salta och peppra. Lägg över spenat, getost och valnötter i pajskalet.
    3. Vispa ägg och mjölk till äggstanningen och krydda. Häll över och grädda i 30 - 35 minuter tills pajen ej dallrar när den skakas lite lätt. Låt den vila en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben