Getostpaj

Serverar: 10 portioner

Garneras med päronmarmelad och valnötter. Kan serveras som förrätt eller lättare måltid med en god sallad till eller till ostbrickan. Kan förvaras i kylen en vecka.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 gelantinblad
  • 400 g getost
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ dl finhackad slätbladig persilja
  • 2 ½ dl mjölk
  • Garnering
  • Päronmarmelad
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop pajdegen, tryck ut den i en from med löstagbar kant och låt vila i kylen 20 min. Förgrädda skalet ca 15 min tills det börjar få färg. Låt svalna.
    2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Smula getosten och rör ihop med philadelphiaosten, pressad vitlök, salt och persilja.
    3. Värm mjölken sakta, ställ åt sidan precis innan den kokar och rör ner gelantinbladen så dom löses upp. Blanda det med oströran.
    4. Bred ut oströran i det avsvalnande pajskalet. Täck med plastfolie och låt vila i kylskåpet minst en timme.
    5. Ta fram pajen minst 15 min innan servering så den blir rumstempurerad. Skär i portionsbitar och garnera med päronmarmelad och valnötter och servera ev med en god sallad.
    6. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben