Garneras med päronmarmelad och valnötter. Kan serveras som förrätt eller lättare måltid med en god sallad till eller till ostbrickan. Kan förvaras i kylen en vecka.
Ingredienser
Pajdeg
4 dl mjöl
150 g smör
1 tsk salt
1 ägg
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 gelantinblad
400 g getost
400 g philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
½ dl finhackad slätbladig persilja
2 ½ dl mjölk
Garnering
Päronmarmelad
Valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop pajdegen, tryck ut den i en from med löstagbar kant och låt vila i kylen 20 min.
Förgrädda skalet ca 15 min tills det börjar få färg. Låt svalna.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Smula getosten och rör ihop med philadelphiaosten, pressad vitlök, salt och persilja.
- Värm mjölken sakta, ställ åt sidan precis innan den kokar och rör ner gelantinbladen så dom löses upp. Blanda det med oströran.
- Bred ut oströran i det avsvalnande pajskalet. Täck med plastfolie och låt vila i kylskåpet minst en timme.
- Ta fram pajen minst 15 min innan servering så den blir rumstempurerad.
Skär i portionsbitar och garnera med päronmarmelad och valnötter och servera ev med en god sallad.
- Smaklig spis!
Liknande recept
Kommentarer (0)