Spenat- och getostpaj

Serverar: 6 portioner

Tre sorters grönsaker innehåller denna goda paj. Serveras exempelvis till brunchen.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 msk olivolja
  • 1 tunt skivad purjolök
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 150 g babyspenat
  • 75 g smulad getost
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º + 160º.
    2. Arbeta ihop pajdegen och låt den vila i kylskåpet ca 20 minuter.
    3. Kavla eller tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 160º.
    4. Fräs purjolök och fänkål ca 20 minuter. Ta upp ur pannan. Fräs spenaten. Bred ut purjo och fänkål i pajskalet, sedan spenat och getost.
    5. Vispa ihop ägg och grädde och häll det över. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben