Getostpaj med honungsmorötter

Serverar: 4 portioner

Morötter har på sommaren en fin sötma som passar kanonbra till getost. Använd gärna morötter i olika färger, det blir så snyggt!

Ingredienser

  • 250 g filodeg, kyld eller fryst och tinad
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 250 g morot
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 125 g grovriven chèvre
  • 50 g riven vällagrad Prästost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper. Lägg filodegsark omlott i ca 5 lager i formen, pensla med smör mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. När pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
    3. Fyllning: Skala morötterna och dela dem på längden. Koka dem al dente i saltat vatten. Häll av vattnet och sväng runt morötterna med honung och citronsaft. Vispa samman ägg, grädde och mjölk till en äggstanning och krydda med salt och peppar.
    4. Fördela morötter och grovriven chèvre i pajskalet. Häll i äggstanningen och strö riven Prästost ovanpå. Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben