Getosttarte med choklad och jordgubbar

Serverar: 6-8 portioner

Denna tarte har en speciell smak. Den lite syrliga getosten tillsammans med choklad och jordgubbar blir en rolig och otroligt god kombination. Glutenfri

Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl, 250 g
  • 2 msk kakao
  • 1 krm havssalt
  • 1 dl kokosolja
  • 4 msk lönnsirap
  • Fyllning
  • 250 g mjuk getost, rumsvarm
  • 1 vaniljstång
  • 1½ dl grekisk yoghurt, rumsvarm
  • 4 msk lönnsirap
  • Garnering
  • Ca 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mandelmjöl, kakao och salt. Tillsätt kokosolja och sirap och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills den börjar få lite färg. Låt bottnen kallna.
    4. Fyllning: Skär bort kanterna från osten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ihop getost, vaniljfrön, yoghurt och lönnsirap. Bred ut getostkrämen på chokladbottnen och ställ in i kylen för att stelna ca 30 minuter.
    5. Toppa tarten med lite av jordgubbarna. Hela jordgubbar ser fint ut, men med skivade jordgubbar är det lättare att skära kakan. Servera resterande jordgubbar vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben