GI chokladkaka

Väldigt mättande kaka!!

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (jag brukar ha Madagaskar)
  • 150 g smör
  • 5 ägg
  • 1 tsk steviapulver alt 0,5 dl steviaströ
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 dl finkrossade hasselnötter
  • 1 dl finkrossade mandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 1 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och stevia pösigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen i ägg- steviablandningen.
    2. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten, häll smeten i förslagsvis en silikonform.
    3. Grädda i ugnen ca 25-30 min beroende på hur fast du vill ha den, i 175 grader.
    4. Om du vill, vispa grädde tillsammans med hallon och servera till, oväntat gott!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben