GI chokladkaka
Väldigt mättande kaka!!
Ingredienser
200 g mörk choklad (jag brukar ha Madagaskar)
150 g smör
5 ägg
1 tsk steviapulver alt 0,5 dl steviaströ
1 tsk Vaniljpulver
1 dl finkrossade hasselnötter
1 dl finkrossade mandlar
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 dl hallon
Instruktioner
Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och stevia pösigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen i ägg- steviablandningen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten, häll smeten i förslagsvis en silikonform.
Grädda i ugnen ca 25-30 min beroende på hur fast du vill ha den, i 175 grader.
Om du vill, vispa grädde tillsammans med hallon och servera till, oväntat gott!
Liknande recept
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
GI Kyckling med smak mango chutney
10 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!