GI - Citrondoftande köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett lättare alternativ.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad basilika, färsk eller fryst
  • 1 citron
  • 100 g fetaost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fond, ox- eller kalv
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Riv det yttersta, gula på citronen och pressa den. Blanda färs, ägg, basilika, citronskal + saft, salt och peppar.
    2. Forma ganska stora bullar (20-25 st). Skär fetaosten i kuber. Peta in en ostkub i varje köttbulle. Stek dem gyllenbruna runtom.
    3. Häll vatten och fond i stekpannan, lägg på ett lock, låt bullarna småkoka ca 10 min.
    4. Yoghurtsås: Riv det yttersta, gula skalet på citronen och pressa den. Blanda skal och saft med yoghurten.
    5. Tillbehör: Potatis och lättkokt broccoli (eller haricots verts).

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben