Gideons specialitet

Serverar: 15 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är ett gammaldags recept som jag hittat på internet. Jag har provat det och det är supergott.

Ingredienser

  • 6 gula lökar
  • 1½ kg blandfärs
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk svartpeppar
  • 300 g champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 4-6 msk senap
  • 2 msk kalvfond
  • 3 dl hackad persilja
  • 3 dl gräddfil
  • 15 port potatismos
  • 1 l Blå bands örtkryddad sås med ost och schalottenlök
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Fräs dem mjuka i olja. Bryn färsen med löken. Salta och peppra. Stek svampen för sig. Strö över mjöl och tillsätt vatten. Häll i senap, fond och persilja. Låt koka i några minuter. Rör i gräddfilen och häll i färs och lökblandningen.
    2. Häll över allt i en ugnsfast form. Klicka eller spritsa ut potatismoset över och häll därefter såsen på köttfräset. Strö över riven ost och grädda i ugnen tills gratängen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben