Kräftsoppa

Serverar: 4 portioner

Lyxig soppa med svensk smak på minuten. Fisk och skaldjur är Fredrik Erikssons specialitet. Fredrik Eriksson vann tävlingen Årets Kock för drygt 20 år sedan.

Ingredienser

  • Ca 200 g kokta skalade kräftstjärtar
  • 1 liter Kelda soppa Tender Tomato
  • 2 tsk dillfrö alt färsk krondill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Ev 1 msk konjak eller madeira
  • 1/2 dl hackad dill
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Smör
  • Ost, lagrad
  • Instruktioner

    1. Koka tomatsoppan och dillfrö i en kastrull ca 5 min. Vispa ner crème fraiche och smaksätt med konjak. Lägg i kräftstjärtar och dill.
    2. Servera med bröd, smör och lagrad ost.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Ragnarok 20 december 2008

    Väldigt gott och superenkelt att tillaga :-)

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben