Krämig lax och kräftsoppa

Serverar: 4 portioner

Otroligt god soppa att exempelvis ha som förrätt!

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongstärningar
  • Svartpeppar efter tycke
  • 400 g kavli mjukost med kräftsmak
  • 2 dl crème fraiche
  • 360 g skalade kräftstjärtar (1 burk)
  • 400 g laxfilé
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Linda in laxen i foliepaket och koka i vatten i ca 10 minuter.
    2. Hacka morötter i små tärningar och fräs dem mjuka i smöret, ca 5 minuter i stekpanna (medelvärme). Strö mjölet över morötterna.
    3. Koka upp vattnet och lägg i fiskbuljongen och morötterna. Sänk värmen och blanda i kräftost, crème fraiche och svartpeppar och en knippe finhackad dill. Skär laxen i lagom bitar. Lägg dem i soppan. Värm i ca 5 minuter. Lägg i kräftstjärtarna och värm i ytterligare några få minuter.
    4. Servera gärna soppan tillsammans med pain riche bröd, med lite kräftstjärtar på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben