Kräftsoppa

Ingredienser

  • Skal från 1 pkt frysta kräftor
  • 4 msk matolja
  • 1 hackad fänkål
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk dillfrön
  • 2 tsk hel, torkad fänkål
  • 1,5 liter vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk dillfrön
  • 3 cl cognac
  • Instruktioner

    Hetta upp en stor kastrull med olja. Lägg i skalen och rosta dem ordentligt. Tillsätt grönsaker, tomatpuré och kryddor. Låt fräsa något och häll sedan på vattnet. Låt koka i 30 minuter och sila sedan buljongen ett par gånger så att den blir helt klar. Slå buljongen i en kastrull och koka den på nytt med dillfröna. Häll i grädden och låt koka till önskad smak och konsistens. Smaka av med cognac och kryddor. Sila åter soppan. Mixas soppan med en stavmixer vid servering för att den ska bli luftig och aningen skummig.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben