Gills året-runt-gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt har jag kommit på efter en annan gryta.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé eller fläskfilé
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 1 stor purjolök
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ kryddmått vitpeppar
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1-2 msk kardemumma
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • 3½ msk curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st orange paprika
  • 4 hg färsk svamp
  • 1 burk majs
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor, därefter bryner du det i en stekpanna. Lägg över köttet i en stor gryta tillsammans med de övriga ingredienserna, strimla och hacka efter den storlek som passar dig. Lägg i allt även vätskan och koka i 15-20 minuter. Vispa ut mjölet i lite vatten och toppred med det. Koka i 5 minuter till. Klart att ätas.
    2. Skiva upp ananas och bananer och ha det vid sidan om.
    3. Servera det med wokade nudlar eller kokt ris och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evia 4 juli 2008

    Detta har du också bjudit på och som vanligt jätte gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben