Glace au four
Serverar:
6-8 portioner
Vem minns inte denna klassiker? Lika god än idag.
Ingredienser
1 sockerkakstårtbotten
200 g djupfrysta hallen (eller andra bär)
2 paket vaniljglass à 1/2 liter
Maräng
4 äggvitor
1 dl socker
Flagad mandel
Instruktioner
Skär tårtbotten så att den får samma form som glassblocken liggandes bredvid varandra. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
Vispa vitorna till marängen till hårt skum. Häll i sockret i en fin stråle under vispning och vispa tills marängen är styv och blank.
Täck sockerkaksbottnen med nätt och jämt tinade bär och lägg glassblocken ovanpå. Bred marängen över glassen och se till att alla ytor täcks väl.
Strö över lite flagad mandel och grädda i 250-275 grader tills marängen har fått fin färg, 2-3 minuter. Servera genast!
Liknande recept
Glace Au Four
30 min
4
Glace au four på havrebotten
4
4
Glace au four med mandelbotten
5
10-12
Glace au four med hallon & blåbär
5
4
1
Glace au four
6
Glace au four med hallon och blåbär
15 min
4
Glace au four med browniebotten och hallon
5
8
1
Glace au four
6
Glass au four på knäckig havrebotten
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!