Glace au four

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 sats tårtbotten
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk smör
  • ströbröd
  • 1 dl varmt vatten
  • 2 pkt glass
  • 7 äggvitor
  • 4,5 dl florsocker
  • ikör att fukta bottnen med
  • Till garnering
  • Vacker frukt
  • Instruktioner

    Vispa socker och ägg till ett pösigt skum. Smöra och bröa en tårtform. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ned det varma vattnet i det vispade ägget, rör försiktigt in mjölet. Fyll formen med smeten och grädda i 180° i 45 minuter. Låt tårtbottnen kallna i formen. Tag ur och skär den i 3 jämntjocka skivor. Vispa äggvitorna och tillsätt florsockret när vitorna börjar stelna till ett pösigt skum. Kontrollera att uppläggningsfatet lätt går in i ugnen och sätt ugnen på 300°. Täck uppläggningsfatet med ett lager tårtbotten och fördela glassen över. Täck glass och sidor med tårtbotten. Stänk en god likör över tårtbottnen och stryk ett tunt lager äggvita över samtliga ytor. Spritsa resterande äggvita i ett dekorativt mönster. Grädda i ugnen tills tårtan fått vacker färg. Garnera med frukt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben