Glace au four

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Det är en efterätt för den som vill imponera. Tacksam att servera påbarnkalas.

Ingredienser

  • 1/2 rulltårtbotten
  • 1/2 liter vaniljglass
  • 1-2 dl färska eller tinade frysna bär
  • t ex hallon, jordgubbar eller bllåbär
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 350 grader. Börja med marängen genom att vispa vitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Lägg rulltortsbotten på en ugnfast fat, placera glassen ovanpå och bäden ovanpå glassen. Täck noga med marängsmeten. Placera fatet högt i ugnen och låt marängen får lite färg. Det tar cirka 5 minuter. Barnen - och även vuxna- tycker att man har utfört en riktig trollerinummer!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben