Glace au four-bakelse

Serverar: 4 portioner

Gott!!

Ingredienser

  • 250 g frysta hallon
  • 1 färdigköpt tårtbotten
  • ½ liter chokladglass
  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Låt hallonen tina något. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut fyra rundlar ur tårtbotten med ett mått eller med ett glas ca 10 cm i diameter. Dela glassblocket på höjden och därefter i 4 bitar. Forma så de passar rundlarna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg och blank smet. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt. Lägg glassen ovanpå och sedan hallonen som en kulle. Bred på marängen som en tät huva. Gratinera mit i ugnen tills marängen fått lite färg,3-5 minuter.
    2. Servera genast direkt från ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben