Glace au four med hallon

Serverar: 4 portioner

GI- dessert! En superläcker efterrätt med färska hallon och vaniljglass. Mums!

Ingredienser

  • 250 g hallon (färska eller djupfrysta)
  • 2 äggvitor
  • 2 msk råsocker
  • 5 msk mandelspån
  • 1/2 l light vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Tina hallonen till hälften, om du använder djupfrysta.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt råsocker. Fortsätt att vispa till en fast marängsmet.
    3. Lägg de halvtinade hallonen i botten av en ugnsäker form. Lägg glassen över hallonen. Täck allt noga med marängsmet. Strö på mandel.
    4. Sätt in fatet i ugnen i 275° i 3 minuter tills marängen fått fin färg.
    5. Ta ut och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben