Glace ou four

Serverar: 6 portioner

Supergott

Ingredienser

  • 1 tunn sockerkaksbotten
  • 1 pkt djupfrysta hallon
  • 1 pkt vaniljglass
  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 2 msk flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Lägg sockerkaksbotten på ett ugnssäkert fat. Lägg på de halvtinade hallonen.
    2. Vispa äggvitorna med sockret, som tillsätts i små doser under vispningen. Vitan skall bli fast i konsistensen!
    3. Skiva glassen i tjocka skivor och lägg den över hallonen.Till sist täcker du glassen med den vispade äggvitan. Var noga så att det blir helt tätt!
    4. Strö på den flagade mandeln och ställ in fatet i 250 gr ugnsvärme tills äggvitan har fått färg. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 11 oktober 2008

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben