Glace ou four
Serverar:
6 portioner
Supergott
Ingredienser
1 tunn sockerkaksbotten
1 pkt djupfrysta hallon
1 pkt vaniljglass
4 äggvitor
1 dl socker
2 msk flagad mandel
Instruktioner
Lägg sockerkaksbotten på ett ugnssäkert fat. Lägg på de halvtinade hallonen.
Vispa äggvitorna med sockret, som tillsätts i små doser under vispningen. Vitan skall bli fast i konsistensen!
Skiva glassen i tjocka skivor och lägg den över hallonen.Till sist täcker du glassen med den vispade äggvitan. Var noga så att det blir helt tätt!
Strö på den flagade mandeln och ställ in fatet i 250 gr ugnsvärme tills äggvitan har fått färg. Servera omedelbart.
Liknande recept
Glace Au Four
30 min
4
Glace au four på havrebotten
4
4
Glace au four med mandelbotten
5
10-12
Glace au four med hallon & blåbär
5
4
1
Glace au four
6
Glace au four med hallon och blåbär
15 min
4
Glace au four med browniebotten och hallon
5
8
1
Glace au four
6
Four Rivers Coffee
1
Kommentarer (1)
Pirkko
11 oktober 2008
Gott!
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Gott!