Glaserad köttfärslimpa med majs

Serverar: 6 portioner

Den här goda köttfärslimpan med söt majs är glaserad med kryddig barbecuesås.

Ingredienser

  • 800 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 burk majs, ca 200 g
  • Barbecuesås
  • 1 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk sirap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk spiskummin
  • Instruktioner

    1. Gör barbecuesåsen. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och vitlök cirka 3 minuter. Blanda ner krossade tomater, ketchup, sirap, dijonsenap och spiskummin. Koka upp och låt sjuda svagt 15 minuter. Låt såsen svalna lite.
    2. Gör köttfärslimpan. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda färsen med salt, svartpeppar, ströbröd, ägg, majs och 1 dl barbecuesås i en stor skål. Lägg färsen på plåten och forma den till en köttfärslimpa med händerna. Ugnsbaka i 50 minuter.
    3. Ta ut ur ugnen och pensla med barbecuesåsen. Ställ in i ugnen ytterligare 5-10 minuter.
    4. Ta ut ur ugnen och låt svalna 5 minuter. Servera varm eller kall med barbecuesås bredvid.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben