Glaserad sockerkaka

Serverar: 1 portioner

Glutenfri

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl flytande fett
  • 3 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 2 tsk vanilla vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Till glasering
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Pyntgelé (finns i olika färger)
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 ½ liter. Använd glutenfritt ströbröd eller Pofiber (Semper, potatisfiber).
    2. Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt fettet och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Skrapa ned smeten i formen.
    3. Grädda kakan på andra falsen i den uppvärma ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp och låt kallna.
    4. Rör ut florsockret med vattnet och bred glasyren ovanpå kakan. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
    5. Ugn 175°

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben