Glaserad sockerkaka
Serverar:
1 portioner
Glutenfri
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl socker
1 dl flytande fett
3 dl glutenfri mjölmix (Finax)
2 tsk vanilla vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Till glasering
1 ½ dl florsocker
1 msk vatten
Pyntgelé (finns i olika färger)
Instruktioner
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 ½ liter. Använd glutenfritt ströbröd eller Pofiber (Semper, potatisfiber).
Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt fettet och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Skrapa ned smeten i formen.
Grädda kakan på andra falsen i den uppvärma ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp och låt kallna.
Rör ut florsockret med vattnet och bred glasyren ovanpå kakan. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
Ugn 175°
Liknande recept
Sockerkaka
4
12
3
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Sockerkaka
4.8
1 h
20
8
Sockerkaka med smörkräm
4
1 h
12
3
Sockerkaka
4.7
1 h
7-15
10
Smarrig sockerkaka!
5
40 min
8-10
4
Sockerkaka eller pepparkaka
3.6
50 min
8
4
Sockerkaka med smak av julnötter
4
10-12
1
Glaserade chokladrutor
4
40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!