Glaserade ingefärsmuffins

Serverar: 16 portioner

Smaken på mjuka kakor och muffins kan varieras allt efter smak och tycke. Om du gillar ingefära i bakverk så kommer här ett recept på muffins med ingefära och kanel.

Ingredienser

  • 115 g vetemjöl
  • 2 tsk mald ingefära
  • 3/4 tsk mald kanel
  • 1 bit syltad ingefära, finhackad
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 4 msk mjölk
  • 6 msk smör
  • 70 g farinsocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • Några syltade ingefärsbitar till dekoration
  • Frosting
  • 6 msk smör, rumsvarmt
  • 175 g florsocker
  • 2 msk sockerlag från den syltade ingefäran
  • Instruktioner

    1. Ställ 16 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 16 dubbla pappersformar på en bakplåt.
    2. Sikta ner mjöl, mald ingefära och kanel i en skål. Tillsätt finhackad syltad ingefära och vänd den i mjölblandningen tills den är väl täckt. Lös upp bikarbonaten i mjölken i en separat skål.
    3. Rör smör och socker luftigt i en tredje skål. Rör ner sirap och tillsätt sedan äggen, lite åt gången. Rör kraftigt efter varje gång. Rör ner mjölblandningen och därefter mjölken, lite i taget. Fördela smeten i formarna.
    4. Grädda muffinsen i 160 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
    5. Glasyr: rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker, tillsätt sockerlag från ingefäran och rör samman till en slät och luftig kräm. Strimla eller hacka den syltade ingefäran.
    6. Bred glasyren över de kalla muffinsen och dekorera dem med syltad ingefära.
    7. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben