Glaserade rabarberrutor

Serverar: 30 portioner

I dessa söta rutor är rabarbern smaksatt med litet kanel - en säker kombination.

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl rabarber i bitar
  • 2 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk potatismjöl
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör smeten slät. Blanda ned mjöl och bakpulver och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut ca 2/3 av degen jämnt i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
    3. Blanda rabarbern med socker, kanel och potatismjöl. Strö bitarna över den förgräddade bottnen. Rulla ut den sparade degen till tunna strängar som läggs i ett rutmönster över kakbottnen. Ställ nu in i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter.
    4. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla den över kakan när den kallnat. Skär upp i rutor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben