Rabarberrutor

Serverar: 40 portioner

Tid: 15 minuter

Enkelt och gott! Man kan även byta rabarbern mot äpple, lika gott det!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 g rabarber
  • Topping
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225º.
    2. Smörj och bröa en långpanna. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm den lite.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken och fettet. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
    4. Häll smeten i formen. Fördela rabarbern ovanpå kakan och strö över sockret blandat med kanel och potatismjöl. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Skär i bitar.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    1
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben