Rabarberrutor i långpanna med smultopping

Serverar: 12 portioner

Saftiga och goda rutor som passar perfekt att ta med på picknicken.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 200 g rabarber
  • Smultopping
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl socker
  • Servering
  • Ev vaniljvisp eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform ca 22x22 cm med bakplåtspapper.
    2. Arbeta in äggen i mandelmassan, antingen förhand eller i matberedare. Häll smeten i formen. Skär rabarberna i cm tjocka bitar och strö dem över kakan. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Detta för att smultoppingen inte ska sjunka ner i smeten.
    3. Mät upp mjöl, salt och kardemumma i en bunke till smultoppingen, tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i matberedare.
    4. Strö smulorna över kakan och grädda i ytterligare ca 25 minuter tills kakan blivit gyllenbrun. Låt kakan svalna lite och skär den sedan i rutor. Servera ev med vaniljvisp eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben