Rabarberrutor med ingefärsglasyr

Serverar: 12-18 portioner

Kombinationen av rabarber och ingefära är himmelsk.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g socker
  • 225 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 150 g rabarber, kokta
  • Glasyr
  • 200 g mascarponeost
  • 175 g florsocker
  • 1 msk limesaft
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 ½ msk kanderad ingefära, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Smörj en liten långpanna, ca 32x22 cm, strö på ströbröd.
    3. Rör ihop alla ingredienserna till kakan, utom rabarberna, med elvisp tills degen är slät och blek.
    4. Skär de kokta rabarberna i små bitar och vänd ner dem i degen. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
    5. Glasyr: Vispa färskost och florsockret smidigt och krämigt. Tillsätt limesaft, malen ingefära och kanderad ingefära. Rör om så allt blir väl blandat. Bred ut glasyren på kakan och skär upp i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    1
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben