Rabarberrutor

Serverar: 12 portioner

Spännande kombination med rabarber o färsk ingefära

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 3 stora ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • 1 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 125 g grovt riven mandelmassa
  • Florsocker
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i äggvispet. Tillsätt smör och ingefära. Blanda ner mandelmassan och 2/3 av rabarbern. Häll smeten i en bakform,ca 20x25 cm,med bakpapper och strö över resten av rabarberbitarna.Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Täck ev kakan om den får för mycket färg.När kakan svalnat,pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    1
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben