Ingredienser
Dag 1
8 saltsillfiléer
Vatten
Dag 3
1 gul lök
1 rödlök
1 morot, medelstor
1 skiva färsk ingefära (ca 10 g)
Lag
2 dl ättiksprit (12 %)
5 dl strösocker
7 dl vatten
6 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn, hela
1 tsk vitpepparkorn, hela
1 tsk svartpepparkorn, hela
1 kruka dill, färsk
Dag 4
Inläggning
1 gul lök
1 rödlök
1 morot
1 skiva färsk ingefära (ca 10 g)
1 skiva färsk pepparrot (ca 10 g)
1 kruka dill, färsk
2 tsk gula senapskorn
4 vitpepparkorn
4 lagerblad
I ditt recept står 8 sillfile´er, i Mannerströms recept står det hela sillar som dessutom ska behålla sitt ryggben i inläggningen! Om du vattlägger sillfile' i två dygn så har du kvar en geggig sillröra. Vänliga hälsningar Leo