Glasmästarsill enligt Mannerström

Serverar: 16 portioner

Tid: 4 dagar

Underbart god sillinläggning.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 8 saltsillfiléer
  • Vatten
  • Dag 3
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 morot, medelstor
  • 1 skiva färsk ingefära (ca 10 g)
  • Lag
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 5 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 6 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn, hela
  • 1 tsk vitpepparkorn, hela
  • 1 tsk svartpepparkorn, hela
  • 1 kruka dill, färsk
  • Dag 4
  • Inläggning
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 skiva färsk ingefära (ca 10 g)
  • 1 skiva färsk pepparrot (ca 10 g)
  • 1 kruka dill, färsk
  • 2 tsk gula senapskorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen.
    2. Dag 3: Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Varva sillbitar och grönsaker fint i en rymlig glasburk. Låt stå med lock över natten, då "gifter sig" löken och sillen fint. Koka ihop ingredienserna till lagen på svag värme i ca 10 minuter. Låt stå i kylen över natten och sila sedan.
    3. Dag 4: Lyft upp sillen och ta bort grönsakerna. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen och grovhacka dillen. Varva sill och inläggningsgrönsakerna med kryddorna i en glasburk och slå på lagen. Låt vila i ytterligare minst 2 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    leo5959 5 december 2016

    I ditt recept står 8 sillfile´er, i Mannerströms recept står det hela sillar som dessutom ska behålla sitt ryggben i inläggningen! Om du vattlägger sillfile' i två dygn så har du kvar en geggig sillröra. Vänliga hälsningar Leo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben